Guillermo Quintero Rojas

Home Biografie Foto's Audio/Video Pianoklas Guestbook Contact Links

Guillermo Quintero Rojas is in 1975 geboren te Veracruz, Mexico.


Op 4-jarige leeftijd kreeg hij al zijn eerste pianolessen. In 1991, op 16-jarige leeftijd, begon hij aan de faculteit van muziek van de Universiteit Veracruz. Daar studeerde hij piano en muziekonderwijs gedurende een periode van meer dan 10 jaar. Zijn opleiding werd daarbij nog aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Aan de Universiteit Veracruz ontving hij twee conservatorium diploma’s, namelijk piano en muziekpedagogie.

In 1995 stichtte hij het Camerata Coral van de faculteit muziek van de Universiteit Veracruz, hij coördineerde dit koor van 1996 tot 2001 met presentaties op belangrijke podia in Mexico en Argentinië.

In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, solfège en koormuziek aan het Conservatorium van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot het jaar 2002.

In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en theorie der muziek ging studeren aan het conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een master kamermuziek aan het Fontys Conservatorium.

Guillermo woont in Vught. Hij is in Nederland muzikaal actief als pianist en als docent. Als pianist is hij meerdere malen uitgenodigd om deel te nemen in belangrijke groepen als het Doelen Ensemble van Rotterdam, het Rotterdams Kamerorkest en het Rotterdams Young Philarmonic Orchestra.
Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in Europa, onder andere in Nederland, België, Spanje, Oostenrijk en het Verenigde Koninkrijk.


Ook in kamermuziekverband is hij al jaren actief.
Momenteel is hij pianist van het “Shalosh trio” en het “ Ensamble Iberoamericano” , waarmee hij in 2006, 2008 en 2011 op tournee is geweest in Mexico en Uruguay. Daarnaast is hij docent muziek onderwijskunde en piano methodiek aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en docent piano aan het Muziek Centrum De Nieuwe Veste (Breda).